Tricycle in de Rataplan in Borgerhout

3 december 2011

Za 7/4 • 20.00 U • € 12/10 Tickets

Is het jazz? Is het wereldmuziek? Chachacha? Het is alles van dat, versneden, verpakt en gepresenteerd à la façon de Tricycle. Tricycle is een muzikale driewieler die, met jazz en wereldmuziek in de benen, een frisse neus haalt op vertrouwd terrein, en vervolgens enthousiast het avontuur tegemoet fietst.

Tuur Florizoone, Vincent Noiret en Philippe Laloy, respectievelijk accordeon, contrabas en sopraansaxofoon, spelen nu al 10 jaar samen als een gesmeerde drie-eenheid. Eind 2004 verscheen hun eersteling, Orange for Tea, in 2006 bewees opvolger ‘King Size’ dat ze ondertussen een vaste waarde zijn geworden, en doen ze het ook goed in Frankrijk en Canada. Ja, ze speelden zelfs in Brazilië en China ! In jazz vinden we de accordeon nog al te vaak onder ‘miscellaneous instruments’ terug, maar iedereen weet dat België doorgaans hoog scoort in die categorie. Zelden zo veel feest en tristesse in één band gehoord.

http://www.rataplanvzw.be

De Rataplan
Sijnegemstraat 27
2140 Borgerhout

Tel. 03 235 0490
info[at]rataplanvzw.be (via dit emailadres kunnen geen tickets gereserveerd worden)

Ticketbalie
Turnhoutsebaan 327
2140 BORGERHOUT
Tel. 03 292 97 40
U kan ook online tickets bestellen via deze pagina


Tricycle in de Rataplan in Borgerhout

11 oktober 2009

TRICYCLE

Een accordeon, een sopraansax en een contrabas. Drie jazzmuzikanten. Ze studeerden allen aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en gebruiken de ‘jazztaal’ om zowel eigen composities als traditionelere muziek op originele en levendige manier te interpreteren.
Als begeleidingsgroep van een circusvoorstelling gaven ze 4 jaar geleden een gelegenheidsoptreden in Sylt (Duitsland) waar de vonken vrijwel meteen oversprongen en Tricycle een feit werd. Enkele jaren gaan voorbij en de optredens volgen elkaar meer en meer op: Straatfestival van Chassepière, Fête de la musique-Liège, MIM-Brussel, Brussel 2000, Dolce Vita, live uitzending voor radio KLARA. Gaandeweg evolueert Tricycle naar een volwaardige, alleenstaande groep met een sterke livereputatie. Tricycle speelt voornamelijk eigen werken die volgens sommige luisteraars een nogal hoog visueel gehalte hebben. Het is begrijpbare muziek die toegankelijk is voor een breed publiek.
za 27 feb: 20u30 – € 10/€ 8* (ook vvk in Mark Sound Antwerpen) – RATAPLAN, Karel Geertsstraat 2a, 2140 Borgerhout, 03/235.10.98

TUUR FLORIZOONE (ACCORDEON); VINCENT NOIRET (CONTREBAS); PHILIPPE LALOY (SAX, DWARSFLUIT)