Jokke Schreurs & Big Dave in Lo Pétillante in Broechem

donderdag 1/03/2018
20:15

DONDERDAG • 01/03/2018

JOKKE & BIG DAVE
(‘Big’ Dave Reniers: mondharmonica en zang, Jokke Schreurs: Gitaar en zang)
SoLO-CONCERT
20:15 (deuren: 19:45)

Welkom in Lo Pétillante voor een avondje Blues met Big Dave Reniers en Jokke Schreurs. It blows, it sucks. We kunnen over ‘respect’ leuteren tot er niks van overschiet. We kunnen wat zitten sabbelen aan ’t woord “authenticiteit”, maar we zijn niet zwart en niet in Mississippi geboren.We suck!
We spelen blues zoals we dat al heel lang kennen… Al héél lang… It sucks,… maar beter gaat ge niet vinden. Dus… zin in een avond eigenzinnige, akoustische, in blues gefundeerde muziek? Big Dave en Jokke zetten een complexloze pure vertolking van zwarte rootsmuziek, met een gevarieerd répertoire van Skip James tot Junior Wells,…. van Son House tot Bo Diddley. • vrije bijdrage

Dave Reniers (mondharmonica en zang) begon op zijn dertiende de “harp” te bespelen en is dat blijven doen in verschillende Belgische bands zoals the Dizzy Dave Band, The Electric Kings, The Elmore D. Band 44rave. Samen maakten ze de muziek voor de nieuwste show van Warre Borgmans (Blèten).

Jokke Schreurs (gitaar en zang) heeft er ondertussen zo’n dertig jaar als professioneel muzikant opzitten en staat vooral bekend als jazz-gitarist, maar hij groeide wel degelijk op met Son House, Big Joe Williams, Robert Johnson, Big Bill Broonzy,… Dit is voor hem terug naar de roots.

Vrije bijdrage.

Meer info


Lo Pétillante, Antwerpsesteenweg 98, 2520 Broechem
http://www.lopetillante.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.