Trio Dramé, La Rocca & Joris // concert in ‘t Ey in Belsele

vrijdag 20/04/2018
21:00

Een harpweekend met de naam ‘Flanders Celtic Harp Meeting’ inzetten met een ‘Afrikaanse’ harp? Het is een bewijs dat we over de muren kijken. Als openingsconcert van dit weekend presenteren we je een onbekend talent uit Senegal, begeleidt door twee virtuozen op bas en percussie.

Mamadou Dramé werd geboren in Casamance in het zuiden van Senegal. Hij is de afstammeling van een grote griot familie die al 6 generaties lang de kunst van kora van vader op zoon doorgeeft. Je zou een griot kunnen vergelijken met onze Europese troubadours…
Op achtjarige leeftijd start Mamadou z’n opleiding. Hij studeerde later in Dakar en speelde er verschillende jaren vooraleer hij naar Europa vertrekt. Hij speelde zowat door gans Europa en werkt momenteel aan zijn eigen debuut cd die volgend jaar zou verschijnen.

Sal La Rocca rolde na een hevige hardrock periode in de jaren tachtig in de jazz. Zijn talent bleef niet onopgemerkt voor muzikanten als Toots Thielemans, Philip Catherine, Steve Grossman en vele andere. Ook bij Vaya Con Dios beroerde hij de bassnaren.

Chris Joris (percussie, piano en composities) is een momument in onze inlandse muziekgeschiedenis. Zijn biografie leest als een naslagwerk. Met de ‘The Chris Joris Experience’ (waarin musici passeerden als Jeroen Van Herzeele, Bart Defoort, Ben Sluys, Pierre Vaiana, Chris Mentens, Frédéric Malempré en ontelbare anderen) toerde hij zowat gaans de wereld rond.

Mamadou Médra Jaly Dramé (kora en zang, Senegal),

Sal La Rocca (contrabas)

Chris Joris (percussie, likembé).

Inkom leden € 10 / niet-leden € 13

Graag reserveren via de reserveerknop.

Deuren open om 20u.

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94
eb.te1600677838nyks@1600677838yet1600677838
http://www.tey.be


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.