Trio Hauman, Peremans en Van Lent in Antwerpen

zaterdag 29/04/2017
20:00

De Volgende Stroof
Muzikaal eerbetoon aan Wannes Van de Velde

De Volgende Stroof blikt warmhartig terug op het leven van Wannes Van de Velde met uittreksels uit de biografie door Dree Peremans en met muzikale herinneringen van zanger Marc Hauman en accordeonist Bernard Van Lent.

Dree Peremans was producer voor platen en andere programma’s met Wannes van de Velde. Ze werden vrienden en Dree schreef de biografie Wannes, hier is hem terug. Marc Hauman zong jarenlang traditionele liederen met Wannes in zanggroep Water & Wijn. Bernard Van Lent was Wannes’ accordeonist en speelt op het grootste deel van zijn platen. Deze drie vrienden houden op hun manier de liedjes van Wannes Van de Velde levend.

Toch nemen Dree, Marc en Bernard met het nodige respect ook afstand van het grote voorbeeld dat Wannes altijd is geweest. In De Volgende Stroof hoor je liederen van en over Wannes. Marc Hauman en Dree Peremans zijn zelf ervaren liedschrijvers en hebben hun pennen gedoopt in de zuiverste inkt om een volgende strofe te schrijven. Uit het Groot Liedboek van Wannes hebben ze de krenten geplukt en daar zijn ze creatief mee aan de slag gegaan. Redenen genoeg om De Volgende Stroof met aandacht te beluisteren!

Wie anders dan Dree Peremans was de uitgelezen persoon om de biografie ‘Wannes, hier is hem terug’ te schrijven? Wie anders kende Wannes Van de Velde zo goed, doorheen de vele jaren van folkmuziek, flamenco, schrijven, schilderen? Lees hier het artikel van Canvas.

za 29 apr 2017 – 20.00 uur

prijzen
voorverkoop: 8 euro
Kassa: 10 euro
VT-statuut: 2 euro
korting in ruil voor één A-kaartbon: 2 euro

locatie
Auditorium Permeke
De Coninckplein 25
2060 Antwerpen

Meer info


|Trio Hauman, Peremans en Van Lent in Antwerpen

donderdag 27/04/2017
20:00

Deze week zou Wannes Van de Velde 80 geworden zijn. De Volgende Stroof blikt warmhartig terug op zijn leven met uittreksels uit de biografie ‘Wannes, Hier is hem terug’ en met muzikale herinneringen van zanger Marc Hauman en accordeonist Bernard Van Lent.
Dree Peremans was producer voor platen en andere programma’s met Wannes. Ze werden vrienden en Dree schreef de biografie Wannes, hier is hem terug.
Marc Hauman zong jarenlang traditionele liederen met Wannes in zanggroep Water & Wijn en Bernard Van Lent was Wannes’ accordeonist en speelt op het grootste deel van zijn platen.
Deze drie vrienden houden op hun manier de liedjes van Wannes Van de Velde levend.

donderdag 27 april van 20:00 – 22:00
Lange Sint-Annastraat 7, 2000 Antwerpen, België

Meer info

 


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.