Tutu Puoane – The Joni Mitchell Project in Wilrijk

donderdag 23/11/2017
20:30

Doorgaans programmeren wij geen coverprogramma’s in De Kern. Veel liever geven we voorrang een nieuw, eigen, hedendaags werk. Maar soms moet je een uitzondering maken om de regel te bevestigen. Welaan dan: na verschillende albums en tournees met haar eigen muziek en enkele opgemerkte samenwerkingen met het Brussels Jazz Orchestra, Bert Joris en de Filharmonie, na een samenwerking met Bart Peeters voor diens album Op De Groei en een rol in de dansproductie van Wim Vandekeybus, onderneemt de Zuid-Afrikaans/ Belgische zangeres Tutu Puoane een reis doorheen de muziek en poëzie van één van haar favoriete artiesten, de fantastische Canadese singersongwriter Joni Mitchell.

Ze doet dit in gezelschap van haar goede vriendin en internationaal befaamde saxofoniste Tineke Postma, bassist Clemens van der Feen, drummer Jasper Van Hulten en haar vaste pianist Ewout Pierreux. Tutu drukt haar eigen stempel op Joni’s muziek met haar prachtige stem en unieke frasering. De band voegt een persoonlijke sound toe aan de muziek: de verstandhouding tussen de twee dames op het podium klinkt erg vanzelfsprekend en de drie heren achter hen voegen hun eigen muzikale stem toe zonder ooit het origineel uit het oog/oor te verliezen.

Resultaat is een hoogst intuïtieve reis door een intens mooi repertoire. Big Yellow Taxi, My Old Man, Both Sides Now en veel meer, gezongen en gespeeld op een herkenbare manier, maar toch ook zoals je nog niet eerder hoorde.

http://www.tutupuoanemusic.com/

do 23 nov 2017 – 20.15 uur

prijzen
kassa: 16 euro
voorverkoop: 14 euro
vroegboekprijs (t.e.m. 11 augustus 2017): 13 euro

locatie
cultuurcentrum De Kern
cc De Kern
Kern 18
2610 Wilrijk

Meer info


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.