Unik Akustik in Antwerpen

zaterdag 8/02/2020
19:00

In samenwerking met het District Antwerpen organiseert Buurthui Unik cultuur- avonden voor de buurt: Unik Akustik. Tweemaandelijks voorzien we voor jullie een gevarieerd programma met uiteenlopende podiumkunsten.

Erik Vlaminck bijt om 20.00 uur de spits af met een bloemlezing uit “Brieven van Dikke Freddy” waarmee hij in 2019 de culturele centra afschuimde. Hij wordt muzikaal begeleid door gitarist/zanger Bernd Calders, kind aan huis bij Ctrl Alt Gitaar.

Buurtbewoner Frank Peeters & Nadine Nix sluiten aan om 21.00 uur met een gevarieerd muzikaal programma van bekende en minder bekende jazz klassiekers. Frank is een begenadigd gitarist met een indrukwekkend palmares op zijn conto, en ook bezieler van het Antwerp Jazz Festival dat vorig jaar plaatsvond.

Hij werkte in de Lage Landen samen met grote namen als Ramses Shaffy, Robert Long en Tineke Schouten. Hij begeleidde tal van artiesten op radio en tv en mag bands en muzikanten als Maywood, Luv en René Froger op zijn repertoire schrijven. Daarnaast werkte hij mee aan theatertournees en musicals en bracht hij heel wat eigen werk op cd uit. Ondertussen geeft hij zelf ook al meer dan tien jaar les.

Wereldwijd werkte Frank Peeters samen met ronkende namen, zoals Bob Sheppard (Steely Dan), Bobby Militello (Dave Brubeck), Ernie Watts (Aretha Franklin, Stevie Wonder), The Pointer Sisters, The Tramps, Mark Murphy en Greg Walker (Santana).

19.00 Deuren
20.00 Erik Vlaminck
21.00 Frank Peeters & Nadine Nix

Inkom = gratis
Kom op tijd uit respect voor de performances.
De deuren blijven ook gesloten tijdens de voorstellingen.
We voorzien enkele pauzes tussen de verschillende acts.

Buurtuis Unik Paleisstraat 108, Antwerpen

FB-evenement

 


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.