Van Ransbeeck Band try-out in ’t Ey in Belsele

4 november 2019

Ze is terug van weggeweest: Marieke Van Ransbeeck. Wie haar niet kent krijgt dé kans van haar/zijn leven om haar te leren kennen met haar eigen band…

Gedurende twee jaar heeft ze met de Nordic Master in Folk Music de doedelzak-vibes verspreid over heel Scandinavië. Ze verbleef namelijk telkens een half jaar in Zweden, Denemarken, Finland en Noorwegen. In deze landen studeerde ze dan aan de folkafdelingen van KMH in Stockholm, SDMK in Esbjerg, de Sibelius Academy in Helsinki en de Ole Bull Academy in Voss. Tijdens deze Noordelijke expeditie heeft ze talrijke muzikanten ontdekt.

Naast haar vaste groep Farandi is ze daarom gestart met een nieuw project de “Van Ransbeeck Band”. Hiervoor heeft ze enkele topmuzikanten verzameld die ze heeft leren kennen tijdens haar trip. Dit zijn Leija Lautamaja (o.a. Floating Sofa Quartet) uit Finland, Frederik Mensink en Villads Hoffman (o.a. Elmøe & Hoffmann) uit Denemarken en Mårten Hillbom (o.a. AXVY) uit Zweden.

Begin december komen al deze muzikanten samen in Vlaanderen, en resideren even in Muziekclub ’t Ey en er uiteraard ook een try-out concert zullen brengen. Verwacht u aan een totaalshow gehuld in feestelijke sferen en kleren! Op doedelzak, accordeon, citer-bouzouki, contrabas en percussie zullen zij muziek brengen die Marieke schreef tijdens het voorbije jaar. De composities zijn geïnspireerd op haar Scandinavisch avontuur en bevatten energieke slangpolska’s, badass scottisches, zwoele slowkes en zelfs een snufje popmuziek.

Wees alvast gewaarschuwd voor de hoge dansfactor: het zal onmogelijk zijn om stil te blijven staan bij dit jeugdige enthousiasme. Trek alvast uw dansschoenen aan!

Inkom leden € 5 / niet-leden € 8

Deuren open om 19u

https://www.tey.be/Eyprogramma/Van-Ransbeeck-Band

Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
+32 (0) 3 772 11 93
+32 (0) 497 35 46 94
eb.ye1611225725t@ofn1611225725i1611225725