Vano Bamberger & Band // concert in ‘t Ey in Belsele

vrijdag 27/01/2017
21:00

Vano Bamberger is een Sinto gitarist, die in 1965 in Hanau (Duitsland) geboren werd. Zijn grootvader Joe Weiss, die gedurende de 2de wereldoorlog in Frankrijk gewoond heeft en Django Reinhardt gekend heeft, kocht hem zijn eerste gitaar.

In het voorjaar van 2008 richt hij zijn eigen kwintet, Vano Bamberger & Band, op. Hij brengt zijn eerste solo-album uit in 2013, geproduceerd door de befaamde Siegfried Maeker, en ontving recent de Main-Kinzig-Kulturpreis voor zijn bijdrage aan de Duitse cultuur.

Vano is de muzikale leider en naamgever van de band. Zijn virtuoos, aangrijpend en inspiratievol spel barst van de ideeën. Zoon Donani is ook goed op weg om de Sinti-muziekscene te veroveren als solo-gitarist met zijn eigen karakter. Vanos zijn broer Terrangi heeft de rol van ritmegitarist, verantwoordelijk voor de harmonieën en spannende ritmes. Dit trio vormt het hart van de groep.

Aangevuld met de viool van Siergiej Wowkotrub en de contrabas van Antonin Sturma is dit kwintet een ware ontdekking!
Briljante virtuoze improvisaties op een sterk pulserend ritme, Django Reinhardt waardig. Laat deze ontmoeting je zeker niet ontgaan!


Inkom leden € 9 / niet-leden € 12
Deuren open om 20u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94

http://www.tey.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.