Väsen in ’t Ey: een verslag

5 november 2009

Het Zweedse folktrio Väsen is al 20 jaar bezig en behoort tot de absolute top van de Europese folk. Ook daarbuiten oogsten ze veel succes; in Bloomington in de Amerikaanse staat Indiana is er zelfs een straat naar hen vernoemd (of dat doen ze daar toch 3 dagen op een jaar, tijdens het lokale festival). De verwachtingen waren daarom hoog gespannen en ’t Ey was op 25 oktober 2009 dan ook uitverkocht. In het kader van deze Belgisch-Nederlandse tour traden ze op als trio. Tijdens sommige tours komt er ook nog een percussionist mee, maar deze keer was het Olov Johansson op nyckelharpa, Mikael Marin op altviool en Roger Tallroth op 12-string gitaar.
Vâsen Vâsen Vâsen

Väsen is Zweeds en dus vooral veel polska’s, maar omdat het zo’n virtuoze muzikanten zijn die er op heel gevarieerde manier mee omgaan, vervelen ze geen moment. Daarbij komt dat hun bindteksten er ook mogen zijn, want alleen daarmee kunnen ze het publiek boeien. Hoewel ze – in vergelijking met sommige andere Scandinavische groepen – tot de meer traditionele folk behoren, zijn hun arrangementen eigentijdser en gewaagder dan wat je van traditionele volksmuziek zou verwachten.

Om hun twintigjarig bestaan te vieren hebben ze ook een nieuwe CD uit en omwille van dat verhaal van die straat in Amerika, hebben ze hem Väsen Street genoemd. Op de website van Den Appel kan je er al 3 fragmentjes uit horen.

En wat die hoge verwachtingen betreft: die werden ruimschoots ingelost.


Vâsen

Vâsen

Vâsen

Vâsen

Vâsen

Vâsen

VâsenKalender

donderdag 1 juni 2023

vrijdag 2 juni 2023

zaterdag 3 juni 2023

zondag 4 juni 2023

vrijdag 9 juni 2023

zondag 11 juni 2023

woensdag 14 juni 2023

zondag 25 juni 2023

maandag 26 juni 2023