Walter Waakt (14u) en Koeneke (20u) in Café Rood-Wit in Berchem

zaterdag 4/05/2019
20:00

Walter Waakt
Walter Schrooten is liedjesschrijver en gitarist, onder andere voor het Antwerpse duo “Mathieu & Guillaume”. Na jaren werken achter de schermen vond hij het hoog tijd om zijn eigen verhaal te vertellen. Samen met percussionist Michel Bazzoni (Les Offs, Erik Baranyanka…) zocht hij een groep muzikanten bij elkaar. Het werd een mix van jong geweld en ervaren rotten. Samen maken ze luistersongs in het Nederlands… soms een beetje Django, soms een beetje Waits, met de melancholie van accordeon… Songs met verhalen en verhalen bij songs…
Walter Schrooten (zang, gitaar), Bram Van Weverberg (accordeon), Jo Van waterschoot ( contrabas), Michel Bazzoni (percussie) en occasionele gastmuzikanten…

Koeneke
Antwerpse Kleinkunst eigen muziek .bewerkte covers , liedjes van John Lundstrom en specialist in plakaatliederen.
op 15 jarige leeftijd begon ik gitaar te spelen en engelstalige liedjes te maken.
Toen ik 16 was hadden mijn ouders een restaurant aan de lange beeldekensstraat waar Djon Lundstrom!!! regelmatig kwam.
Zo leerde ik hem kennen en toen hij mij enkele liedjes hoorde spelen in ons restaurant mocht ik al snel met hem overal in Vlaanderen en Nederland mee gaan optreden.
De voorwaarde waren 2 dingen;dat ik mijn liedjes voortaan in het Antwerps zou schrijven en dat ik met eerste gespaarde centjes van de optredens een goei duur gitaar zou kopen.
En zo geschiede……..en ik was vertokken.


Vrije bijdrage

Podiumcafé Rood-Wit, Generaal Drubbelstraat 42, 2600 Berchem
http://www.roodwit.be


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.