Wannes Cappelle solo in De Rataplan in Borgerhout

25 februari 2014

WANNES CAPPELLE SOLO: ZONDER NIEMAND

• Za 29/3 • 20.00 U • € 12/10 Tickets

“Wereldnummers die centimeters diep onder je vel wroetten, om zich dan vast te haken in je gemoed als een hardnekkige bloedzuiger. Reken daarbij de ontwapenende naturel van Cappelle, de authenticiteit van z’n oeuvre, en de barstjes in z’n stem, en je begrijp waarom de set je zelfs in een bloedhete tent kwam toegewaaid als een verfrissende bries. Dat verklaarde gelijk ook weer het kippenvel en die rillingen over onze rug.” **** De Morgen

Sinds hij met Ploegsteert, het tweede album van ‘zijn’ Zesde Metaal, de lovende recensies aan elkaar reeg, is Wannes Cappelle niet meer van achter de microfoon weg te slaan. Altijd trouw aan zijn eigen stijl en mijmeringen, maar o zo ontrouw aan vastgelegde formules.

Ook nu weer verandert Cappelle de instrumenten van schouder. Na een festivalzomer met Het Zesde Metaal en een theatertournee met strijkerskwartet, zoekt hij opnieuw de intimiteit op van zijn geliefde huiskamerconcerten. Slechts gewapend met gitaar en piano, maar ontwapenend met eerlijkheid en humor.

Alleen is de tijd nu rijp voor een meer uit de kluiten gewassen huiskamer: het theater. ‘Zonder niemand’. Geen gezelschap, behalve dat van het publiek. En dat zal men geweten hebben. Naast uitgepuurde pareltjes van zijn eerste twee albums, brengt Cappelle ook materiaal van zijn in het voorjaar te verschijnen EP, waarop hij enkele nieuwe en eerder onuitgegeven nummers verzamelt.
En wie weet krijgt het bevoorrechte publiek al een voorsmaakje van het album-in-de-maak… Kortom, Wannes Cappelle blijft de hemel bestormen, maar schuwt de omwegen niet. Om zichzelf én zijn fans te blijven verrassen.

Meer info.

Wijnegemstraat 27 – 2140 Borgerhout
Ticketbalie: + 32 (0) 3 292 97 40
http://www.rataplanvzw.be