Wannes in jazz (septet) in de Rataplan in Borgerhout

zaterdag 13/04/2019
20:00

WANNES IN JAZZ – EXTENDED JOKKE SCHREURS SEPTET

TRY OUT
• ZA 13/4 • 20:00 U • VVK € 10 Tickets

In 2017 bracht het Jokke Schreurs Quartet een cd uit Wannes in Jazz. Zij kwamen er ook mee naar Rataplan. En nu komt hij opnieuw naar Rataplan om een tweede album te presenteren. Met nieuwe arrangementen en een uitgebreide bezetting, extended dus.

Opzet van zijn project is de onderbelichte muzikale kwaliteiten van het werk van Wannes Van de Velde in de verf te zetten. De originele arrangementen en improvisaties van Jokke, Henk de Laat, Sam Vloemans en Luc Vanden Bosch hebben veel mensen de muziek van Wannes doen ontdekken, door hem verder te laten leven in een eigenzinnige maar verfrissende kijk.

“ Wannes belichaamt als geen ander de ziel van zijn stad, de ziel van Antwerpen. Een bocht in een straat, de naam van een plein, een gebouw waar je tientallen keren achteloos voorbij gelopen bent,…alles draagt een verhaal in zich, verhalen die Wannes gretig opslorpte en gul en genereus vertelde.

… en daarom willen wij over Wannes vertellen, in de taal die wij spreken en die over grenzen begrepen wordt. Wij willen dat vertellen met de gulle vrijgevigheid die ‘Jazz’ genoemd wordt.”

Het project en de formule blijft uitdagen op muzikaal vlak, dat bleek toen in de loop van de voorbije twee jaar steeds meer muzikanten zich intereseerden om er iets mee te doen, en in verschillende constellaties meespeelden.

Een tweede cd wordt dit voorjaar opgenomen met extra muzikanten naast de originele vier. Onder andere doorwinterde zekerheden als Frank Vaganée en Jos Machtel werden erdoor verleid, evenals experimentelere jongeren van de nieuwe generatie, zoals Nabou Claerhout.

Vanaf de zomer van 2019 gaan ze in uitgebreide bezetting het répertoire ook life brengen, en met dit hoogtepunt de ervaring van het driejarige project bekronen.

Een week voor ze gaan opnemen komen ze voor een live-publiek try-outen in Rataplan.

JOKKE SCHREURS (GITAAR); HENK DE LAAT (CONTRABAS EN SCAT); SAM VLOEMANS(TROMPET, FLUEGELHORN, PERCUSSIE); FRANK VAGANÉE (SAXOFOON, DWARSFLUIT); NABOU CLAERHOUT(TROMBONE); JOS MACHTEL (CONTRABAS); LUC VANDEN BOSCH (DRUMS)

http://www.jokkeschreurs.com/project/wannes-in-jazz/

Meer info

Rataplan vzw
Wijnegemstraat 27, 2140 Borgerhout

Meer info: http://www.rataplanvzw.be


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.