Wannes Van de Velde: Boekvoorstelling beeldend werk in De Roma in Borgerhout (gratis, maar wel reserveren)

maandag 9/10/2017
20:00

WANNES VAN DE VELDE: BEELDEND WERK (BOEKVOORSTELLING)
ma 9 oktober 2017 • 20u00
Wannes Van de Velde: Beeldend werk (boekvoorstelling)

DE ROMA
GRATIS (WEL VERPLICHT RESERVEREN)

Wannes Van de Velde was veel en hij was veel tegelijkertijd. De ruimste bekendheid geniet hij als zanger, muzikant en liedschrijver, maar hij was ook auteur, columnist en flamencospeler. Dat Wannes Van de Velde ook een bevlogen en schitterend tekenaar en schilder was, weten slechts weinigen. Wannes Van de Velde – Beeldend werk is een uniek kijkboek (Uitgeverij Vrijdag) boordevol onuitgegeven beeldend werk van een van onze grootste kunstenaars, samengesteld door Christa Van de Velde-Bernhardt, Filip Janssens, Wem Cornelissen en Karel Vingerhoets, met inleidende teksten van Eric Rinckhout en Jan Decleir. Deze avond wordt dit prachtige boek bij ons voorgesteld. Acteur Karel Vingerhoets, kunstjournalist Eric Rinckhout, galeriehouder Adriaan Raemdonck van De Zwarte Panter en een verrassingsgast brengen een persoonlijk portret van de beeldende kunstenaar Wannes Van de Velde. Je krijgt een inkijk in de prachtige en onuitgegeven werken van deze veelzijdige kunstenaar.

“Heb ik de kunde van het tekenen te danken aan de Academie, de liefde ervoor was er natuurlijk al veel langer. Die was er al in mijn peutertijd. Al heel vroeg probeerde ik dingen gewoon te tekenen zoals ze zich aan me voordeden: een stuk brood, een stoel, een schoen, mijn vader. Echte kindertekeningen met mannetjes en bomen, en action-painting met vingerverf heb ik nooit gemaakt. Nee, onmiddellijk serieus, zodanig serieus dat ik, in plaats van meubelmaker te worden (mijn eerste gedachte) in de Kunsten ben terechtgekomen. In méér dan één kunst zelfs, omdat ik vind dat een wezen dat slechts één keer leeft, en dit bewust wil doen, zich in dat éne leven op verschillende manieren moet kunnen manifesteren.” (Wannes Van de Velde)

http://www.uitgeverijvrijdag.be

DE ROMA: Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout
Ticketbureau: 03 600 16 60, Turnhoutsebaan 329, 2140 Borgerhout

Meer info


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.