Wanneshommage Door het venster van den tram in Merksem (om 14u en om 20u15)

zaterdag 18/02/2017
14:00

Lucas Van den Eynde, Tiny Bertels, Stefan Wellens & Ivan Smeulders
Door het venster van den tram

Lucas Van den Eynde en Tiny Bertels, beiden leerlingen van Wannes in de Studio Herman Teirlinck verdiepen zich na de productie ‘Gesloten hart’ (theaterseizoen 2010-2011) verder in het repertoire van Wannes Van de Velde.

Stefan Wellens was bij de laatste tournee van Wannes Chef’d’Orchestre en liet samen met de groep een nieuwe wind waaien door het werk van Wannes.

Ivan Smeulders, ook mede compaan in ‘Gesloten hart’, kreeg op het Antwerps conservatorium les van de betreurde Walter Heynen, de van in de beginjaren muzikale rechterhand van Wannes.

Hun gezamenlijk verhaal is nog niet uitverteld, er is de onweerstaanbare drang om in het fantastische repertoire van de meester te duikelen, zijn poëzie en zijn gedachten te zingen en te declameren. Omdat Wannes, de muzikale Don Quichote der Lage Landen, ons confronteert, doet huilen, doet lachen, doet nadenken, maar vooral doet voelen!

Een intiem en groot verhaal langs de wegen van de taal.

Zang, klank en bewerkingen: Tiny Bertels, Lucas Van den Eynde, Stefan Wellens en Ivan Smeulders.
Productie: De Muziekfaktorij vzw

za 18 feb 2017 – 14.00 uur

za 18 feb 2017 – 20.15 uur

Kassa: 14 euro
VVK: 12 euro
VT-statuut: 2 euro

locatie
cultuurcentrum Merksem
Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal
Nieuwdreef 135
2170 Merksem

Meer info


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.