Winterland 76 in De Roma

vrijdag 26/01/2018
20:00

A TRIBUTE TO THE MUSIC OF THE BAND
Met speciale gasten Mauro Pawlowski, Pascal Deweze, Jan De Smet, Neeka, Iwein Segers, Annelies Van Dinter en Koen Kohlbacher

Belgische topmuzikanten brengen een warm eerbetoon aan de legendarische band The Band. Een iconische naam voor een iconische groep: The Band is na dertig jaar nog steeds een onschatbare inspiratie voor generaties van muzikanten. Met hun soulvolle stoofpot van rock, country, folk en blues veroorzaakte de voormalige begeleidingsband van Bob Dylan destijds een muzikale revolutie die tot vandaag door blijft nazinderen. Met het nakende jubileum van hun legendarische concertfilm The Last Waltz (uitgebracht in 1978, maar opgenomen in ‘76) bedacht een stel Vlaamse muzikanten met Bandbloed in de aderen dat de tijd rijp was voor een passend eerbetoon aan deze unieke groep. Winterland 76 is géén coverband, laat dat meteen duidelijk zijn. Het is een tribute, wat betekent dat de muziek en het typerende speelplezier terug tot leven worden gebracht met een geheel eigen karakter. Het zestal blijft min of meer trouw aan de oorspronkelijke bezetting en brengt een persoonlijke interpretatie van het muzikale erfgoed dat The Band ons heeft nagelaten.

Naast de vaste Winterland ’76-bende brengen ze voor dit finale concert in De Roma een prachtige hoop gasten bij elkaar die The Band allemaal in hun hart dragen. We mogen onder andere Mauro Pawlowski, Pascal Deweze, Jan De Smet, Iwein Segers, Neeka, Annelies Van Dinter (Echo Beatty) en Koen Kohlbacher (Birds That Change Colour) al verklappen. Een echte all star cast!

GIANNI MARZO (GITAAR EN ZANG); PIET DE PESSEMIER (GITAAR EN ZANG); MAARTEN MOESEN (DRUMS); DIMITRI VOSSEN (BASGITAAR EN ZANG); HANS DE PRINS (KEYBOARDS); CLEO JANSE (PIANO EN ZANG); ALBAN SARENS (SAX); SAM JORIS (TROMPET)

Voor dit concert kan je ook tickets kopen bij Fatkat Records, Vleminckstraat 15A, 2000 Antwerpen.

Prijs: VVK € 16/14 (KASSA + € 2)

Locatie: De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout

Meer info: http://www.deroma.be/#!eventid=1568


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.