Xabier Díaz & Adufeiras De Salitre (ES/GAL) in Beveren

donderdag 19/04/2018
20:00

Een krachtige en tegelijk weemoedige liveshow met 15 muzikanten.

Xabier Díaz is als zanger, componist en tamboerijnmaestro een belangrijke figuur in de Galicische muziekscene en nodigt voor dit project zijn elf Adufeiras de Salitre uit op het podium.

Deze jonge vrouwen zorgen naast hun melancholische en meeslepende samenzang ook voor het betere percussiewerk op de Adufe, een vierkante Portugese tamboerijn van Moorse origine.

“Aangevuurd door een sympathieke jonge woesteling op viool en oeroude zamfona-draailier en de klagende, meanderende klanken van de accordeonist neemt Xabier Díaz voortdurend het voortouw, ook op de tamboerijn. Een bij vlagen zeer stemmige, maar tevens uitermate krachtige, biologerende ervaring. Verbluft en gelouterd ga je naar buiten.” (Mixedworldmusic)

Wanneer
do 19 april – 20u00

Waar
CC Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Links
http://www.xabierdiaz.com

Meer info
https://www.tervesten.be/muziek/xabier-d%C3%ADaz-adufeiras-de-salitre-esgal


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.