Yevgueni en Walrus in het OLT in Deurne (gratis)

vrijdag 5/07/2019
20:00

GRATIS VRIJDAGEN: YEVGUENI + WALRUS
Van onuitspreekbaar naar onontkoombaar. Zo kun je de opmars van Yevgueni nog het beste samenvatten. Met de albums ‘Kannibaal’, ‘Aan de arbeid’ en ‘We zijn hier nu toch’, ‘Welckenraedt’ en ‘Van Hierboven’ veroverde de vijfkoppige band rond Klaas Delrue al enkele keren goud én vooral een vaste stek in de Vlaamse muziekscene. In oktober 2017 kwam Yevgueni met een zesde album: ‘Tijd is alles’. Het album kwam binnen op plek 5 in de Ultratop albumcharts en de singles ‘Adem’ & ‘Nooit Naar Nergens’ kwamen in een minimum van tijd als vaste waarden te staan naast de klassiekers ‘Als ze lacht’ & ‘Nieuwe Meisjes’.

Live is Yevgueni volgens kenners bij elk album straffer geworden, een traditie die ook hier zonder twijfel wordt voorgezet.

Walrus is de Nederlandstalige band rond toetsenist Geert Noppe die u ook kent als toetsenist van Yevgueni en recentelijk Hooverphonic.
“Met ‘Terug naar het begin’ werpt Walrus zich op tot één van de troonpretendenten van de Nederlandstalige scene.”(Damusic). Het tweede album van de band werd zeer enthousiast onthaald: de pers was unaniem lovend en de cd-voorstelling in de Ancienne Belgique bleek een succes. De singles ‘Iemand moet de slimste zijn’ en ‘Terug naar het begin’ doen het uitstekend op Radio 1 en Radio 2.

Daar zit uiteraard de inbreng van producer Alex Callier voor iets tussen. Het brein achter de topgroep Hooverphonic was onmiddellijk gecharmeerd door de vindingrijke songschrijverij en stortte zich met volle overgave op het project. Opzet geslaagd: een plaat vol luisterpareltjes met knappe arrangementen en symfonische accenten.

De reeks gratis vrijdagconcerten kwam tot stand met de steun van en in samenwerking met District Deurne, Arenberg en Provincie Antwerpen

05 JULI 2019
DEUREN: 19:00
TICKET INFO
GRATIS

Kom op tijd, want vol is vol!

Openluchttheater Rivierenhof Deurne

Meer info


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.