Zangstages in de natuur in Kessel

vrijdag 17/08/2012
19:00
zaterdag 18/08/2012
zondag 19/08/2012

ZANGSTAGES IN DE NATUUR!

Vrijdagavond 17- zaterdag 18- zondag 19 augustus 2012

Met o.a.:
Zingen over de grenzen heen met Hilde Frateur:
“Van Mistero Buffo tot Italiaanse Partizanenliederen, andere schonen”
Chanter sans papiers met Greet Wielemans:
Polyfantisch zingen
Zweedse liederen met Evelyne Lauwers.
Wat Hilde, Greet en Evelyne samenbrengt is hun passie voor de zingende stem en hun goesting om deze passie te delen met al wie graag zingt. Tijdens deze stage worden liederen aangeleerd op het gehoor, dit alles op een vlotte, ontspannen manier.
Iedereen vindt zijn plaats en leert hier zonder schroom in verschillende stemmen zingen. Deze drie dames kunnen na hun vele rondzwervingen bogen op een breed en boeiend repertoire wereldmuziek.
Verschillende sessies en – niveau ’s. Voor volwassenen. Beperkte plaatsen.
Alles vindt plaats in een oase van rust en natuur, met mogelijkheid tot overnachten in tent of Bed & Breakfast…

Info: zie infofolder hieronder of op de website. Inschrijven en routeschrijving… http://www.amazonemmm.be en http://www.polyfante.be

MERSTEMMMEN! ZOMERSTEMMMEN!ZOMERSTEMMMEN! ZOMERSTEMMMEN!ZOMERSTEMMMEN!ZOMERSTEMMMEN!ZOMERSTEMMMEN!ZOMERSTEMMMEN!ZOMERSTEMMMEN!ZOMERSTEMMMEN! ZOMERSTEMMMEN!

Zingen over de grenzen heen met Hilde Frateur
“Van Mistero Buffo tot Italiaanse Partizanenliederen, andere schonen”

Chanter sans papiers met Greet Wielemans
Polyfantisch zingen

Extra: Zweedse liederen met Evelyne Lauwers

ZANGSTAGES in de natuur
Wat Hilde, Greet en Evelyne samenbrengt is hun passie voor de zingende stem en hun goesting om deze passie te delen met al wie graag zingt. De liederen worden zo veel mogelijk aangeleerd op het gehoor en op een vlotte, ontspannen en toegankelijke manier. Iedereen vindt zijn plaats en leert hier zonder schroom in verschillende stemmen zingen.
Deze drie dames kunnen na hun vele rondzwervingen bogen op een breed en boeiend repertoire wereldmuziek. Zo staat zingen met zomersteMMMen naast muzikale bijscholing en plezier, ook voor verspreiding van cultuur en het smeden van banden.
Er worden sessies georganiseerd voor mensen mét en zonder zangervaring. Tijdens een zangmoment zing je met minimum 12, en maximum +/- 25 deelnemers per workshop.
Tussen het zingen door is er kans om te proeven van Mindful Sound, Voce-Cisterna, natuurbeleving, stem-improvistatie,…

ZINGEN OVER DE GRENZEN HEEN met HILDE FRATEUR
Van Mistero Buffo tot Italiaanse Partizanenliederen en andere schonen
Hilde Frateur neemt je mee langs Italiaanse rijstvelden en de groep zingt Mistero Buffo ook in de Italiaanse versie. Je kan eens solo zingen of je oefent om je toon te houden in de meerstemmige groepsklank.
De energie die deze liederen teweeg brengt laat iedereen genieten van dit uniek repertoire dat op het gehoor wordt aangeleerd.
Toen Hilde Frateur in Rome kunstgeschiedenis studeerde, opgravingen deed en druiven plukte, zong zij met Italiaanse vrouwen deze Italiaanse partizanenliederen. Jaren later, gaf zij tezamen met Wannes van de Velde een MMM-zangstage in maart 2000. Toen Hilde Frateur deze Italiaanse liederen zong was dit de start voor een vruchtbare muzikale carrière. Mede door het enthousiasme van Wannes gaf zij vele mooie optredens. Zij werd in 2009 uitgenodigd wegens haar muzikale specialiteit, op het festival van Rovigo (I) dat als thema “De liederen en de cultuur rond de rivier Po” koos.
Wannes Van de Velde gaf Hilde ook gouden tips bij het schrijven van haar liederen. Zij maakte 3 cd’s op haar naam. Dankzij vele binnen-en buitenlandse optredens en stages met andere artiesten bouwde ze een boeiend repertoire uit.

CHANTER SANS PAPIER met GREET WIELEMANS
Greet Wielemans geeft al 10 jaar lang a-capella workshops en richtte enkele jaren terug een eigen vzw op. De vzw “Polyfante” is een organisatie voor klanken en stemmen die met de nodige polyfone fantasie mensen in contact wil brengen met hun eigen stem en muzikaliteit. Het exploreren van de klank en de kracht van de zingende stem loopt als een rode draad doorheen de activiteiten.
Ze benadert zingen als een fysieke aangelegenheid, deelnemers worden uitgenodigd om de resonantiemogelijkheden van hun eigen klankkast te verkennen en te smeden aan de klank van de groep. Ze leert een mix van wereldmuziek aan die ontstond bij culturen met rijke a-capella tradities, en daarnaast ook hedendaagse a-capella bewerkingen. Via een krachtige en heldere doceerstijl worden eenvoudige en complexere arrangementen telkens aangeleerd op het gehoor.

ZWEEDSE LIEDEREN met EVELYNE LAUWERS Tijdens een extra sessie leert Evelyne Lauwers enkele liederen aan die zij meebrengt uit Zweden, waar zij traditionele folkzang studeerde. Tijdens de sessie met Hilde Frateur werkt Evelyne mee aan de meerstemmigheid en zal ze enkele tweede stemmen aanleren. Evelyne woont in Zweden, speelt viool en zingt.

MUZIKANTEN
Tijdens ZomersteMMMen is er voor de muzikanten onder de zangers de mogelijkheid om enkele liederen te begeleiden op akoestische instrumenten. Dit wordt in een aparte sessie voorbereid. Gelieve je instrument, de stemming ervan en je ervaring kort te vermelden bij inschrijving.

DE MMM-SITE en vzw MMM
Mens en Milieu verbinden in een taal die iedereen verstaat: Muziek. Hilde is initiatiefneemster van vzw Amazone MMM. Als natuurgids bouwde zij de MMM-site uit tot een groene oase van rust, waar cursussen en muziekactiviteiten een plaats kunnen krijgen. Zij leidt MMM-bezoekers of deelnemers van stages ook graag rond in dit groene landschap van de Bogaertsheide. Op 17, 18 en 19 augustus is deze site jullie kampeerterrein.

BEZOEK
ZomersteMMMen nodigt ook iemand uit die iets te vertellen heeft, die mee gaat wandelen of zal zingen of spelen. Benieuwd wie komt? Kom dan alvast zelf!

PRAKTISCH

Data :

Vrijdag 17 augustus om 19.00u tot zondag 19 augustus na “Singing at Teatime” om 18.00u.
MMM-Campingsite opent vrijdag vanaf 16.00u
Uurschema onder voorbehoud van wijziging : zangstages tussen 10u en 18u ( vrijdag 20u-22u)

Faciliteiten

De MMM-site ligt op een terrein van 3 ha met overal groen … op wandelafstand van de Grote Nete en Kesselhof. Zingen en eten kan binnen of buiten naar keuze. Op de MMM-site maakte een serre plaats voor enkele ruimten met eenvoudige, duurzame, lichte, zonnige, luchtige en gezonde inrichting met toiletten en 2 douches, bar en drinkbaar water!
Op vrijdag wordt er geen avondmaaltijd voorzien, aan de tent kan je picknicken, in de bar schenkt MMM drank en zijn er (altijd) gezonde hapjes.
Hoofdzakelijk vegetarische bio-keuken, keuzemogelijkheden.
Vanaf zaterdagochtend zijn alle maaltijden inbegrepen in de prijs van internen.

Deelname:

135,00€ Internen
De zangstages, zaterdagavondprogramma, alle maaltijden en kampeerfaciliteiten inbegrepen. Bij felle zon geven bomen schaduw, bij felle regen kan je gerust je bedje in het zaaltje of in een grote caravan dekken!
95,00€ Externen
De zangstages (zonder extra’s, maaltijden of overnachten
Bed & Breakfast Hemel en Aarde bij Paul-Dyana Fontyn. Rustig , eenvoudig op 400 meter van MMM !1x 2-persoons en 1x 3 bedden) Regel zelf maar, Tel. 03 4803298
Reserveer uw plaats:

Mail na betaling aan en volgende gegevens voor alle personen voor wie je betaalde:
Naam, adres, zangervaring en/ of wens (kort: bvb zang 5 j in wereldmuziekkoor of weinig ervaring, zou graag leren meerstemmig zingen…), geboortejaar, tent of niet, komt per auto of vraagt een lift of wil afgehaald worden van Kessel –station op vrijdag 17 aug om 18u30, intern of extern.

Ik betaalde op…/…./2012 ……euro op rekening van
vzw MMM 035-2620959-60 Bogaertsheide 16/2560 Kessel
voor … ( aantal) personen.
Naam van rekeninghouder is…………….
Ik betaalde ook voor de heer/mevrouw………

Je ontvangt een bevestiging. Begin augustus mag je nog een mailtje met meer info verwachten omtrent praktische zaken. Wij houden onze website update dus kijk regelmatig even na. Indien volgeboekt staat het vermeld.
De inschrijving is pas geldig vanaf de som op de rekening staat. Indien de stage volgeboekt is of door omstandigheden niet kan plaatsvinden ontvang je de hele som terug. Indien je uiteindelijk niet kan komen, mag je een andere deelnemer zoeken of kan iemand van de mogelijke wachtlijst je plaats overnemen.

We kijken uit naar uw deelname!

 

 


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.