Zefiro Torna, Vocalconsort Berlin & Ghalia Benali in de Singel in Antwerpen

vrijdag 26/04/2019
20:00

De Hebreeuwse Bijbel bevat een raadselachtig boekje, bekend als het ‘Hooglied’. Het leest als een reeks liefdesgedichten en wordt beschouwd als een allegorie voor Gods liefde. Het inspireert oosterse en westerse kunstenaars al eeuwenlang.
Zefiro Torna stelde met Vocalconsort Berlin en de Tunesische zangeres Ghalia Benali een uniek programma samen: eenstemmige madrigalen, gezongen duetten en trio’s, polyfonieën van componisten als von Bingen, Lassus, Monteverdi en Buxtehude,… inter­ageren met traditionele en moderne Arabische liederen op teksten van soefidichters als Rabia al Adawiyya al Qaysiyya en een nieuwe generatie dichters zoals Abdallah Ghoneem. Het maakt ‘De Allegorie van het Verlangen’ tot een inspirerende dialoog tussen sacraliteit en humaniteit, tussen culturen en geschiedenis.

Blauwe zaal
er is geen pauze
prijs €25 (basis) / €20 (-25/65+) / €8 (-19 jaar)
duur 1 uur 30 minuten

Meer info


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.