Zing-vecht-huil-bid-lach-werk-en-bewonder in OLT Deurne (om 14u, gratis)

23 juli 2018

Zing-vecht-huil-bid-lach-werk-en-bewonder
Concert Pop en rock

Ramses kun je niet nadoen. Maar zijn oeuvre verdient wel een hommage. Dit kan alleen door zijn nummers te bewerken en ze een eigen interpretatie te geven. Twee jonge Vlaamse zangers gaan de uitdaging aan Ze doen dit samen met Della Bosiers. Elk in zijn eigen stijl
Ramses Shaffy is ongetwijfeld één van de allergrootste Nederlandstalige liedjesmakers van de vorige eeuw. En zeker ook de meest eigenzinnige. Hij schreef ontelbaar veel prachtige nummers en bracht deze op een totaal eigen wijze. Zijn songs komen uit het diepste van zijn ziel en hij gaf ze de meest persoonlijke invulling. Hij maakte van elk lied een klein theaterstuk.

Ramses kun je niet nadoen. Maar zijn oeuvre verdient wel een hommage. Dit kan alleen door zijn nummers te bewerken en ze een eigen interpretatie te geven. Twee jonge Vlaamse zangers gaan de uitdaging aan. Zij selecteren die liedjes die het best bij hun persoonlijkheid passen. Elk in zijn eigen stijl en vanuit zijn eigen gevoel!

Ze doen dit samen met Della Bosiers. Zij nam in 1977 een duet op met Ramses ‘Er was eens een jongetje’ en hij nam haar mee op tournee in Nederland. Della heeft Ramses Shaffy persoonlijk zeer goed gekend, waardoor de verhalen ook uit eerste hand komen. Pianist Dirk Schreurs, misschien nog eigenzinniger dan de zangers, tekende voor de arrangementen. Hij stelde een toptrio samen, in een sobere bezetting die alle ruimte laat aan interpretatie, passie en inleving. In de traditie van de legendarische Louis van Dijk.

Drie instrumenten en drie stemmen: in de sfeer van de vroegere ‘Shaffy Chantant’ brengen deze zes ervaren artiesten een theaterprogramma dat het niet moet hebben van de show, maar wel van de intensiteit en confronterende kracht waarmee de nummers van Ramses vertolkt worden.

Met:
Della Bosiers: zang
Jelle Cleymans: zang, gitaar
Bert Verbeke: zang, piano
Dirk Schreurs: piano
Henk de Laat: contrabas
Ron van Stratum: drums, percussie

De reeks gratis vrijdagconcerten kwam tot stand met de steun van en in samenwerking met District Deurne, de Arenbergschouwburg en Provincie Antwerpen

INFO

Waar
Openluchttheater Rivierenhof
Turnhoutsebaan z/n
2100 Deurne
Hoe geraak ik hier?

Wanneer
VRIJDAG 10 augustus 2018 OM 14:00
Prijs
gratis