Zuiderpershuis in Antwerpen stopt ermee

5 augustus 2012

za 04/08/2012 – 12:32 Het Wereldculturencentrum in het Zuiderpershuis in Antwerpen houdt ermee op. De organisatie gaat in vereffening en de vzw wordt ontbonden. De voorbije jaren liep de schuld van de organisatie op tot 350.000 euro.

De sluiting komt niet meteen als een verrassing. Bij de laatste subsidieronde van het Kunstendecreet  kreeg de vzw geen subsidies meer toebedeeld. De afgelopen jaren kleurden de cijfers van de organisatie rood.

“Na de beslissing van de Vlaamse regering hebben wij nog geprobeerd om elders financiering te vinden, onder meer bij het Antwerpse stadsbestuur”, zegt voorzitter Eddy Boutmans. “Maar dat is niet gelukt. We hadden het nog een paar maanden kunnen uitzingen maar er was een vrij zware schuldendruk die niet meer te overbruggen was. Dus hebben we besloten om de handdoek in de ring te gooien.”

Het Wereldculturencentrum was al sinds 1992 in het Zuiderspershuis in Antwerpen gevestigd. Sinds 1996 kreeg het subsidies van de Vlaamse overheid. De Antwerpse schepen van Cultuur Philip Heylen (CD&V) wil nu nieuwe huurders onderbrengen in het Zuiderpershuis.

Bron: http://www.deredactie.be