Zwartzak met Wim Claeys in ‘t Ey in Belsele (om 13u30)

dinsdag 21/11/2017
13:30

Zwartzak // toonvoorstelling
dinsdag 21 november – 13u30

“Mijn vader, Stefaan Claeys, was 21 toen hij in 1944 ter dood veroordeeld werd door een Belgische rechtbank. De aanklacht: hoogverraad. De straf: dood met den kogel. Op het moment van zijn veroordeling was hij vrijwillig soldaat in de Waffen-SS en keek hij de dood in de ogen aan het oostfront. Aan beide doodsbedreigingen is hij ontkomen. De moordende Sovjetklauwen hebben hem niet kunnen grijpen en van de Koning der Belgen heeft hij gratie gekregen.

Ik, Wim Claeys, was 8 jaar toen ik bij het Vlaams Nationaal Jeugdverbond aansloot en mijn vorming als militante Vlaams-nationalist begon. Ik was 17 toen ik ontdekte dat ik muzikant wou worden en mijn eigen pad begon te volgen, weg van de paden die voor mij uitgestippeld waren.

Nu, enkele decennia later, wil ik u met weerzin, loutering en mildheid vertellen hoe het was om een SS’er als papa te hebben die liever en grappiger was dan alle andere papa’s samen. Hoe ik probeer te begrijpen waarom hij zijn idealen nooit naast zich heeft neergelegd en fier de vlag met het Berkenkruis droeg, tot het niet meer ging.

Welkom in mijn jeugd, welkom in mijn versie van zijn verhaal.”

Een verhaal verteld, gezongen en gespeeld door Wim Claeys (en zijn accordeon).

Dit is een toonvoorstelling met beperkt aantal plaatsen voor het grote publiek.
​​
Inkom leden € 7 / niet-leden € 10
Reserveren via de reserveerknop.

Deuren open om 13u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94
eb.te1606485042nyks@1606485042yet1606485042
http://www.tey.be


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.